Nieuws

Van vrijdagavond 28/2 t.e.m. zondagochtend 01/03: sluiting van de gewestelijke parken en groene ruimtes
Wegens winden van meer dan 80 km/u heeft Leefmilieu Brussel beslist de tuinen, parken en bossen af te sluiten van vrijdag tot zondagochtend.
Heb je vragen over het Coronavirus?
Raadpleeg de officiële website aabevolen door de FOD Volksgezondheid.
Aanpassing: "Evenementenzone"
Vanaf 1 januari 2020 - Nieuwe parkeerzone om de autodruk rond Vorst Nationaal te verminderen.
Enquête naar de arbeidskrachten van STATBEL
In het kader van een officiële enquête naar de arbeidskrachten heeft het Belgische statistiekbureau STATBEL willekeurig 20.000 huishoudens geselecteerd, waaronder sommige gedomicilieerd te Vorst.
Uw 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een thematisch dossier over netheid en afvalbeheer. Vul ook de tevredenheidsenquête in over uw gemeenteblad en laat ons weten of deze aan uw verwachtingen beantwoordt...
Een Facebookpagina voor onze gemeente!
De Gemeente Vorst heeft nu een officiële facebookpagina. Wil je ons volgen? Zeker doen!
Inventaris van liften met historische waarde
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wenst een inventaris op te stellen van de liften met historische waarde in de Brusselse gebouwen.
Een culturele Pop-Up ABŸ?
Projectoproep: na het groot succes van de tijdelijke bar start het team van ABŸ op de Brusselsesteenweg 22-24 met een “culturele Pop-up”.
Winteractie
De Gemeente Vorst lanceert een winteractie om kansarmen wat troost te brengen tijdens deze koude dagen...
Louche verkopers van waterfilters
De Vlaamse pers meldt de gewetenloze handelspraktijken van sommige verkopers van waterfilters: zij verkopen aan consumenten met behulp van een misleidende chemische test om zogenaamd te bewijzen dat kraanwater van slechte kwaliteit is.
Opening van een verwarmde opvangruimte in het Joseph-Marien stadion
Union Sint-Gillis heeft een verwarmde opvangruimte geopend in het Marien stadion.
Ziek tijdens het weekend of 's avonds?
Ben je ziek? Is je huisarts niet beschikbaar? Bel de Brusselse Wachtdienst op het nummer 1733
Stand van zaken van de werkzaamheden aan het Centr'AL complex
De werf van het Centr’AL complex ondervindt vertraging bij de uitvoering van de werkzaamheden en het halen van de termijnen. Hieronder komt u te weten waarom...
Tips tegen inbraak
Verlaat je woning in alle veiligheid...
Inwerkingtreding van de hervorming van het BWRO
De hervorming van het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO) treedt in werking vanaf 1 september 2019. Dat betekent een wijziging van de procedures inzake stedenbouwkundige en milieuvergunningen en attesten.
Vorst Nationaal en NMBS lanceren BRAVO! TICKET
Vorst Nationaal verhoogt zijn inspanningen om de evenementenzaal vlot bereikbaar te maken. Het gaat daartoe een samenwerking aan met NMBS.
Je fiets registreren dankzij MYBIKE.BRUSSELS
Gedaan met het graveren op fietsframes, over naar de volgende stap! De volgende stap, dat is mybike.brussels – een initiatief van Brussel Mobiliteit.
Pollutiepieken: ontvang de waarschuwingen via de mobiele app ‘Brussels Air’
Om op de hoogte te blijven van de waarschuwingsberichten rond pollutiepieken in Brussel kunt u vanaf nu de nieuwe mobiele app ‘Brussels Air’.
Algemene Beleidsverklaring
Vorst wordt geïnspireerd door de municipalistische tendensen, is zich bewust van zijn demografische groei en wil de uitdagingen aangaan en voor evenwichten zorgen. Hoe zal het leven van de burger, diens plaats, er uitzien in een stad waar de verstedelijking galoppeert en de sociale, culturele en ecologische uitdagingen elkaar kruisen?
Gemeentehuis : de werkzaamheden worden verdergezet
Indien u zich naar één van de verschillende gemeentediensten moet begeven, gelieve dan te letten op de adressen van de vestigingen van de kantoren.
BE-Alert: schrijf u in!
De Gemeente Vorst maakt deel uit van het netwerk BE-Alert, het alarmeringsprogramma opgericht een jaar geleden door het Federale Crisiscentrum.
Markten en rommelmarkten: één en al gezelligheid!
Verse groenten en fruit, verschillende soorten bloemen en planten, kleding en huishoudartikelen: op de markten in Vorst is er een ruime keuze om uw boodschappen te doen in een gezellige en ontspannen sfeer.
Download onze officiële app "Forest 1190 Vorst"
Dankzij de app « Forest 1190 Vorst » zullen de burgers alles te weten kunnen komen over de organisatie en het leven van de gemeente: de openingsuren van de verschillende gemeentediensten, de prijs van een identiteitskaart, enz. Alle informatie zal slechts een vingerklik verwijderd zijn !
Afdrukken