Inschrijven in scholen

Mondelinge vraag gesteld door de heer Hacken - Gemeenteraad van 4 september 2018

 

Mondelinge vraag gesteld door de heer Hacken

Hij zegt dat hij vernomen heeft dat bepaalde scholen na 1 september ouders contacteren om hun kinderen in te schrijven . Hij vindt het logisch dat dit gebeurt voor 1 september, maar hij wil weten of het normaal is dat dit nog gebeurt na 1 september, dat men probeert kinderen “ te stelen” van andere scholen die al alles hebben klaargemaakt en geïnstalleerd voor de leerlingen. Hij wil weten of het college hiervoor richtlijnen heeft en of er een reglement bestaat, of zijn de scholen hier vrij in . Dit zou dit minoritair gedrag kunnen verklaren, alhoewel het eigenaardig is.

Antwoord van mevrouw Père

Mevrouw Père antwoordt dat er geen reglement bestaat maar dat het geen deel uitmaakt van haar waarden om aan koppelarij te doen of in andere netten aan te werven. Ze zegt dat ze de andere netten respecteert en dat ze morgen bij de dienst navraag zal doen.

De heer Hacken bevestigt : Men moet de keuze van de ouders respecteren en men moet niet actief aan marketing doen. Hij zal de kwestie blijven opvolgen en dankt Mevrouw Père reeds voor de navraag die ze zal doen.
 

Afdrukken