Maak online een afspraak!

Moet u formaliteiten vervullen bij de dienst Burgerzaken? Maak in een paar klikken een afspraak via internet en kies de datum en het tijdstip dat u het best schikt!

 

Een organisatie om ieders gezondheid te beschermen

Sinds de invoering van de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zijn de loketten van de gemeentediensten enkel toegankelijk op afspraak. Deze nieuwe organisatie vrijwaart de kwaliteit van de ontvangst en uw gezondheid, evenals die van het gemeentepersoneel dat tot uw dienst staat.

Een afspraak maken van thuis uit ... eenvoudig!

Sinds midden mei kon u reeds online een afspraak maken via IRISbox om bepaalde formaliteiten bij het departement Burgerzaken te vervullen.

Sinds donderdag 10 september is het online maken van afspraken uitgebreid naar alle procedures van de diensten Bevolking, Burgerlijke Stand, Vreemdelingen, Paspoorten, Sociale Zaken (uitzondering: voor rijbewijzen, contacteer de dienst via e-mail: rijbewijs-paspoort@vorst.brussels).

We herinneren u er ook aan dat veel documenten, getuigschriften, attesten ... gratis rechtstreeks beschikbaar zijn op de online platformen IRISbox (het elektronisch loket van het Brussels Gewest) en Mijn Dossier . Voor deze procedure hebt u een eID-lezer, uw identiteitskaart en pincode of de app Itsme nodig.

Hulp nodig?

Ontdek hier de tien stappen om online een afspraak te maken via IRISbox

Als u een technisch probleem heeft op IRISbox, dan kunt u contact opnemen met de IRISline-helpdesk:
Tel. 02 801 00 00
E-mail: irisline@cibg.brussels

 

Lijst van alle procedures waarvoor u online een afspraak kunt maken:


Bevolking

 

Burgerlijke stand

 

Vreemdelingen

 

Paspoorten

 

Sociale zaken 

Afdrukken