Vorst krijgt het label "Sportgemeente"

Zo werd Vorst één van de 34 gemeenten die bekroond werden voor de zichtbaarheid van hun sportaanbod en de initiatieven die in de loop van het jaar 2021 genomen werden. Dit label bekrachtigt de inspanningen van de gemeente met het oog op de ondersteuning van het aanbod en de beoefening van sport in Vorst, voor iedereen!

 

Iedereen weet dat regelmatig sporten veel voordelen biedt, zowel voor de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. De coronapandemie heeft ons er ook aan herinnerd hoezeer de ondersteuning van de sportbeoefening een uitdaging is voor de volksgezondheid.
 
In deze context heeft de Federatie Wallonië-Brussel voor het tweede opeenvolgende jaar een oproep tot het indienen van kandidaturen uitgeschreven waarmee gemeenten kunnen meedingen naar het label “Sportgemeente / Commune sportive".
 
De gemeente Vorst heeft haar kandidatuur ingediend en kreeg het label van Adeps na een strenge selectieprocedure, uitgevoerd door de medewerkers van de sportadviescentra van Adeps, met de steun van de Vereniging van Waalse Steden en Gemeenten UVCW en het juridisch expertisecentrum van de FWB. 
 
Zo werd Vorst één van de 34 gemeenten die bekroond werden voor de zichtbaarheid van hun sportaanbod en de initiatieven die in de loop van het jaar 2021 genomen werden.
 
Dit label bekrachtigt de inspanningen van de gemeente met het oog op de ondersteuning van het aanbod en de beoefening van sport in Vorst, voor iedereen!
 
Afdrukken